15.9 C
Kretinga
2024 / 05 / 16

Trečią sykį Marijampolėje laimėjusi „Kretinga“ dramatiškai prasibrovė į finalą

Ar jau skaitėte?

10-oje vietoje reguliarųjį sezoną baigusi „Kretinga“ pratęsė pasakišką žygį atkrintamosiose ir žengė į „7bet-NKL“ finalą. Arimanto Mikaločiaus vyrai išvykoje 64:62 (25:23, 24:11, 12:18, 3:10) palaužė Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“ ir pusfinalio seriją laimėjo 3-2.

- Reklama -

Ketvirtojo kėlinuko starte iniciatyvos ėmėsi Dominykas Domarkas, kuris 6 taškais paeiliui artino šeimininkus 58:62. Likus 4 minutėms Domantas Vilys pridėjo baudas, o puolime strigusių kretingiškių pranašumas ištirpo iki 2 taškų (62:60). Tuomet Mantas Ruikis ir Edgaras Danys klydo varydamiesi kamuolį, o Vilys baudų metimais likus 2 minutėms lygino rezultatą 62:62. 

Ekipos vėl keitėsi nesėkmingomis atakomis, o likus 27,9 sekundės technine pražanga už vaidybą buvo nubaustas Tautvydas Kliučinykas, už tai Mindaugas Stašys realizavo baudą ir išvedė svečius į priekį 63:62. Galiausiai po minutės pertraukėlės Stašys prametė iš vidutinio nuotolio, o rezultatą lyginti galėjęs Domarkas prametė, kamuolį sugriebęs Ernestas Bružas likus 1,6 sekundės stojo mesti dviejų baudų, iš kurių pataikė vieną (64:62).

Lemiamoje atakoje šeimininkai prametė, o kretingiškiai puolė triumfuoti. Per ketvirtąjį kėlinį Kretingos ekipa pelnė 3 taškus. Įspūdingoje serijoje Kretingos ekipa visas tris pergales nuskynė Marijampolėje. Didžiajame čempionato finale kretingiškiai susigrums su „Jurbarko-Kario“ ekipa. Finalo startas numatytas balandžio 17-ąją.

Tuo metu Marijampolės komanda dėl trečios vietos susigrums su Palangos „Olimpu“. Trečius metus „7bet-NKL“ rungtyniaujanti „Kretinga“ praeitus du sezonus užėmė priešpaskutinę, 13-ąją vietą. Pirmoje rungtynių pusėje dominavo Edgaro Danio ir Ernesto Bružo vedami kretingiškiai, o po Nojaus Pabriežos dvitaškio prieš ilgąją pertrauką svečiai buvo susikrovę 15 taškų pranašumą (49:34).

Trečiojo kėlinuko starte sąlygas taip pat diktavo svečiai, kurie tiksint 26-ajai minutei išlaikė per pirmus du kėlinius susikrautą persvarą (57:42). Visgi po minutės pertraukėlės šeimininkai ėmė artėti.

- Reklama -

Pauliaus Beliavičiaus ir Tautvydo Kliučinyko sėkmingos atkarpos užkurta Marijampolės komanda prieš lemiamą ketvirtį švelnino deficitą iki 9 taškų (52:61). Kretingos ekipoje naudingumu išsiskyrė Rytis Zabita, kurio sąskaitoje per 29 minutes buvo 7 taškai (2/2 dvit., 3/6 baud.), 10 atkovotų kamuolių, 3 rezultatyvūs perdavimai bei 17 naudingumo balų.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausias buvo Edgaras Danys, per 35 minutes pelnęs 16 taškų (4/9 dvit., 2/6 trit.). Marijampolės komandai Vytautas Šulskis per 31 minutę pelnė 17 taškų (7/9 dvit., 0/3 trit., 3/3 baud.), atkovojo 6 kamuolius bei surinko 15 naudingumo balų.

„Sūduva-Mantinga“: Vytautas Šulskis 17 (7/9 dvit., 6 atk. kam.), Dominykas Domarkas 14 (4/9 dvit.), Paulius Beliavičius 12 (3/5 trit.), Domantas Vilys 8 (8/8 baud.), Tautvydas Kliučinykas 7.

„Kretinga“: Edgaras Danys 16 (4/9 dvit., 2/6 trit., 5 atk. kam.), Ernestas Bružas 15 (4/11 trit., 9 atk. kam.), Mindaugas Stašys (5/5 baud., 4 rez. perd.), Mantas Ruikis ir Rytis Zabita (10 atk. kam.) po 7.

 

TOP naujienos

Kaip išsirinkti išmanųjį laikrodį? 3 naudingi patarimai

Mėgstantiems aktyviai leisti laisvalaikį išmanieji laikrodžiai ir apyrankės yra vienas svarbiausių vasaros aksesuarų. Jie ne tik skaičiuoja jūsų žingsnius, matuoja širdies ritmą ir seka...

Kauno oro uoste net 11 atnaujintų maršrutų

Kalendorinė vasara Lietuvos oro uostuose prasidėjo itin aktyviai. Jau per pirmąją birželio savaitę visuose Lietuvos oro uostuose startavo net 24 tiesioginių skrydžių maršrutai, o...

Akių nuovargis: naujojo amžiaus liga ir 5 patarimai, kaip jos išvengti

Žaibišku greičiu besivystančios skaitmeninės technologijos, greitas gyvenimo ritmas ir dažnas stresas šiuolaikinio žmogaus sveikatai kelia vis daugiau problemų. Didžiąją savo laiko dalį praleidžiame biuruose...

Orai: Lietinga savaitė ir hidrologinės permainos – orų ir eismo atnaujinimai

Trečiadienį dieną daugelyje rajonų krituliai, daugiausia lietus. Rytą kai kur rūkas, plikledis, galima silpna lijundra. Vėjas pietvakarių, pietų, 6–11 m/s. Aukščiausia temperatūra 1–6 laipsniai...

Chirurgas atskleidė, kokią klaidą dažnas daro tualete: gali sukelti itin nemalonią ligą

Gydytojo proktologo konsultacija daugybei žmonių prilygsta „baubui“, tačiau retai atsižvelgiama į tai, kad proktologinės ligos pamažu virsta šiuolaikinio gyvenimo palydovu. Sėdimas darbas, sportas su sunkiais svarmenimis, prastas mitybos režimas, stresas, nusilpęs imunitetas bei laikas...

Atskleidė gudrybių, kaip išmesti mažiau maisto: ir aplinką tausosite, ir piniginė padėkos

Maisto švaistymas viena didžiausių ir aktualiausių šio amžiaus problemų. Tai ne tik kenkia aplinkai, bet ir gerokai padidina gyventojų išlaidas. Visgi yra keletas dalykų, ką kiekvienas galime padaryti, kad sumažintume išmetamo maisto kiekį. Vien Europoje...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS